top of page

Turnen

  • Facebook

Recreatief turnen

Wil jij niet aan wedstrijden meedoen, maar wel recreatief turnen dan kan dat natuurlijk ook bij Agilitas. Gaat het turnen je heel goed af en zou je toch willen meedoen met wedstrijden dan kan je doorstromen naar preselectie of de selectie turnen.

Pré-selectie turnen

Kun je goed turnen en vindt de juf dat ook, dan is dit de geschikte groep voor jou! De groep is voor meisjes van 6 tot 9 jaar. Er wordt 2 keer in de week getraind. We zijn niet altijd bezig op de toestellen maar ook doen we regelmatig krachttraining en lenigheidsoefeningen! We doen ook mee aan wedstrijden. Ook al trainen we hard er is meestal wel even tijd voor een lolletje!!!

Selectie turnen

Als je met turnen in de pre-selectie op een bepaald niveau bent gekomen, stroom je door naar de selectie groep. In deze groep zitten meisjes van 10 jaar en ouder. Tijdens de training doen we naast turnen regelmatig krachttraining en lenigheidsoefeningen. Elk jaar doen we mee aan wedstrijden zowel op regionaal als op landelijk niveau. De selectie traint 4 uur per week verdeeld over 2 avonden.

Image.jpeg
Image 3.jpeg
bottom of page